Projecten

Educavia: uitbouw kennisregio luchtvaarttechnieken

De luchtvaartsector is booming business! De komende 20 jaar wordt een verdubbeling van luchtvaartactiviteiten, verwacht met als gevolg een groot tekort aan luchtvaarttechnici. Er is een snelle technische evolutie binnen de luchtvaartsector, waarbij innovatieve technologieën worden ingezet. Het onevenwicht tussen het aantal gecertificeerde luchtvaarttechnici, het aanbod luchtvaartopleidingen én de noden van de industrie, brengt grote uitdagingen met zich mee.

Om op die uitdagingen antwoord te bieden hebben verschillende partners binnen het luchtvaartonderwijs en de luchtvaartindustrie in Vlaanderen en Nederland de krachten gebundeld in het interregionaal project: “Educavia”. Door de gerichte ontwikkeling en integratie van luchtvaartopleidingen wil Educavia de verdere groei van deze hoogtechnologische dienstensector behouden en versterken.

De finaliteit van het Educavia project op het vlak van luchtvaartopleidingen is om gedurende de projectduur van 3 jaar, te komen tot inhoudelijk hervormde, nieuwe opleidingstrajecten én structuren, voor jaarlijks 500 studenten in het reguliere onderwijs en 7000 werknemers in de MRO-bedrijven.

www.educavia.eu


ReadyforTakeoff: Project website

De luchtvaartsector levert voor Vlaanderen een belangrijke bijdrage tot economische groei, tewerkstelling en welvaart. Wil u meer weten over de diverse luchtvaartberoepen en luchtvaartopleidingen? Hier vindt u alvast heel wat gerichte informatie die u verder kan helpen. We wensen u een boeiende zoektocht en een succesvolle take-off.

www.readyfortakeoff.be


ABACO: Aviation Basics And Cargo

ABACO biedt acht webleermodules aan over luchtvrachtbehandeling.
De verschillende modules halen telkens een andere thema uit de luchtvrachtbehandeling aan. Het is mogelijk om alle modules chronologisch te doorlopen maar het is zeker ook mogelijk om één of slechts enkele modules te bekijken. De eerste drie modules gaan over de luchtvaart algemeen. De daarop volgende vijf modules bespreken telkens een schakel uit de logistieke luchtvrachtketen. Op elke module volgt een kleine test.

www.readyfortakeoff.be/abaco