Aerojobs 2022: this is what happened

Gepubliceerd door admin op

AeroJobs lokt bijna 200 jongeren die geïnteresseerd zijn in luchtvaart en techniek naar het VLOC.

Op 26 april organiseerde het VLOC de jobbeurs AeroJobs. Maar liefst 17 luchtvaartbedrijven plaatsten hun informatiestand in de loods van het VLOC (Vlaams luchtvaart opleidingscentrum). De bijna 200 bezoekers konden tussen de vliegtuigen de verschillende bedrijven bezoeken om de job of stageplaats van hun dromen te vinden.

Het Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum is al enkele jaren the-place-to-be voor opleidingen over drones en luchtvaarttechnologie. Met 2 in-house partners, VIVES Hogeschool en VTI Oostende, levert het VLOC elk jaar zo’n 50 studenten af met een luchtvaart specifiek diploma. Na twee jaar stilte was het dan eindelijk zover en ging op 26 april opnieuw een jobbeurs door. Met Aerojobs wil het VLOC de studenten en de bedrijven met elkaar in contact brengen.


Luchtvaart technische sector in bloei

De luchtvaart sector zag zoals velen zwarte sneeuw tijdens de corona-crisis. Nu de beperkende reismaatregelen die hiervoor ingevoerd waren opgeheven zijn, draait de sector op volle kracht. Dit wil natuurlijk zeggen dat er terug heel wat vliegtuigen onderhouden moeten worden en er dus ook heel wat personeel nodig is. 17 bedrijven waren aanwezig op de jobbeurs met maar één doel: Nieuwe werknemers aannemen! Met zo’n 200 gepassioneerde studenten en werkzoekenden was Aerojobs de plek bij uitstek voor deze bedrijven.


Studenten met een hart voor Luchtvaart

Van de 200 bezoekers was het merendeel jonge enthousiastelingen die studeren of nog gestudeerd hebben in het VLOC. Met leerlingen vliegtuigtechnieken van het VTI Oostende, Studenten van de Bachelor Luchtvaart bij VIVES Hogeschool, en Masterstudenten van KuLeuven was duidelijk dat op deze jobbeurs heel wat studenten een hart hebben voor de Luchtvaart sector. Het VLOC wil met dergelijke evenement dat vuur nog wat aanwakkeren en meer mensen warm maken op in deze unieke sector te werken!


Niet enkel infostanden

Tijdens de beurs waren ook heel wat activiteiten naast enkel het bezoeken van standen. Bezoekers konden met al hun prangende vragen over de jobs terecht in een van de verschillende Q&A sessies gehost door enkele aanwezige bedrijven. Tijdens deze sessies kregen de bedrijven een hele resem vragen voorgeschoteld van mogelijke toekomstige werknemers. Deze vragen gingen over de inhoud van de job, de bedrijfscultuur en uiteraard ook over het loon en de voordelen. Op deze manier probeerden de bedrijven mogelijke kandidaten nog net dat tikkeltje meer te overtuigen om voor hun bedrijf te kiezen. Naast deze sessies was er ook de mogelijkheid om van dicht bij kennis maken met de NH90 reddingshelikopter.

De Luchtcomponent van Defensie was aanwezig met een stand en liet voor de gelegenheid een van hun helikopters overvliegen van de Basis Koksijde naar het VLOC. Tijdens de beurs kon met kleine groepjes een bezoek gebracht worden aan deze NH90 Caiman helikopter. Daar stond de crew hen op te wachten om de nodige uitleg te geven. Op het einde van de beurs trakteerde ze de kijklustige bezoekers nog op een demonstratie.

Maar de NH90 was niet de enigste helikopter die speciaal voor Aerojobs een bezoek kwam brengen. Ook Noordzee helikopter nam een helikopter mee voor de gelegenheid. Ze parkeerde die vlak naast het terrein van het VLOC zodat iedereen die dat wou hem van dicht bij kon kijken. Ben je ook geïnteresseerd in een opleiding of job in de luchtvaart? Bekijk dan zeker de website van het VLOC voor meer informatie over de opleidingen en toekomstige events!

Categorieën: Uncategorized