Internationaal luchtvaarttechniekproject Educavia uit Oostende blaast eerste kaarsje uit

Gepubliceerd door admin op

“In 2019 onderwijs en bedrijfsleven nog sterker verbinden”

Educavia, het Vlaams-Nederlandse project voor de promotie van de luchtvaarttechnische opleidingen en de luchtvaarttechnieksector in het algemeen, blikt na het eerste werkingsjaar ambitieus vooruit: “We willen het onderwijs en het bedrijfsleven nog dichter bij elkaar brengen”, zegt Geert Keirens, afgevaardigd bestuurder VLOC.

Vorig jaar nam Educavia1 , een Europees Interreg project onder leiding van hetVlaams Luchtvaart Opleidingscentrum (VLOC) in Oostende, een blitse start. Al in het eerste werkingsjaar kon het uitpakken met een primeur – de grootste vliegtuigmotor ooit voor opleidingsdoeleinden in België – en tijdens de Voka Open Bedrijvendag van 7 oktober 2018 was de opkomst bijna dubbel zo hoog als verwacht. “We mogen trots zijn op ons eerste werkingsjaar, waarin we konden rekenen op veel  belangstelling, ook door de eigen Educavia-events die we opgezet hebben, zoals AeroJobs, een jobbeurs voor luchtvaarttechnici waarop we experten en scholieren uit heel Vlaanderen en Brussel in Oostende mochten ontvangen”, blikt Geert Keirens tevreden terug.

Ambities op scherp

Educavia, dat voor drie jaar Europese steun krijgt, stelt daarom de ambities voor 2019 nog wat bij. “De eerste bijeenkomst van de MRO-sector (Maintenance, Repair & Overhaul) met het onderwijs was veelbelovend, dat krijgt zeker een vervolg in 2019. Daarnaast zetten we verder in op innovatieve toepassingen, zoals het 3D-printen van vervangstukken of het uitbouwen van een examencentrum voor vliegtuigonderhoud. Tot slot willen we in september, ongeveer halverwege de driejarige steunperiode, alle stakeholders en zowel de Vlaamse als Nederlandse spelers in de markt samenbrengen voor een heus Educavia Event”, zegt Geert Keirens. “Daarmee zetten we Educavia en haar doelstellingen extra in de verf; onderwijs, bedrijven en andere belanghebbenden uit Vlaanderen en Nederland bij elkaar brengen om de luchtvaarttechnische sector te versterken en nog beter op de kaart te zetten.”

1 Educavia is één van de projecten die gefinancierd worden binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland. De Europese Commissie stelt via het Interreg-programma 2014-2020 ruim 152 miljoen euro ter beschikking uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling voor grensoverschrijdende samenwerking, die innovatie en duurzame ontwikkeling in de grensregio versterkt en bevordert. Hiervoor werd door een partnerschap van Vlaanderen en Nederland en de 5 Vlaamse en de 3 zuidelijke Nederlandse provincies een programma ontwikkeld om te investeren in slimme, duurzame en inclusieve groei.
Meer info: www.grensregio.eu

Categorieën: Uncategorized