SeaKing RS-05 als lesmateriaal naar VLOC te Oostende

Gepubliceerd door admin op

Op dinsdag 26 maart 2019 zal de Oostendenaar kunnen genieten van een uniek zicht: toch nog een SeaKing in het luchtruim van de mooiste Stad aan Zee. Het VLOC (Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum te Oostende) en zijn partners hebben namelijk een unieke samenwerking met Defensie. Het opleidingscentrum ontvangt de SeaKing RS-05 als educatief materiaal voor hun studenten Vliegtuigtechniek.

Het VLOC – Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum te Oostende – opende zijn deuren in juni 2007. Het is de thuisbasis voor de bacheloropleiding Luchtvaart van VIVES Hogeschool, secundair onderwijs Vliegtuigtechnieken van Petrus & Paulus West en de volwassenopleiding van de VDAB Aspirant Vliegtuigonderhoudstechnicus. De opleidingen zorgen samen voor een 200-tal studenten Vliegtuigtechniek te Oostende.


Fotocredits: Kim Vanbesien Fotografie ©

Naast deze opleidingen is het VLOC ook the place to be voor alle luchtvaartgerelateerde events en projecten ter ondersteuning van de MRO-sector (Maintenance, Reapair and Overhaul). Zoals bijvoorbeeld gisteren nog de unieke jobbeurs “Aerojobs”, de jobbeurs voor luchtvaarttechnici van de toekomst. De jobbeurs komt tot stand dankzij het Vlaams – Nederlands Interregproject “Educavia – Education for Aviation” en mocht gisteren meer dan 350 studenten en werkzoekenden samenbrengen met de gespecialiseerde bedrijven uit deze niche-sector.

The Black Beauty
De SeaKing RS-05 word ook wel “the black beauty” genoemd. Gebouwd in het jaar 1976 kende het zijn eerste vlucht in juni van datzelfde jaar. De basis van Koksijde mocht hem in ontvangst nemen in november 1976. Sinds 2001 draagt dit toestel met trots de Belgische kleuren op zijn herkenbaar zwarte body. Na een prachtige carrière van 43 jaar mag hij effectief op pensioen gaan te Oostende. De SeaKings vlogen in totaal 60.000 vlieguren en redde 1.757 personen in 3309 reddingsacties. De SeaKing RS-05 zal nu de luchtvaartstudenten in Oostende en ver daarbuiten inspireren om hun carrière uit te bouwen in deze boeiende sector.

Samenwerking luchthaven
“De Luchthaven van Oostende-Brugge is bijzonder blij dat dankzij de uitstekende samenwerking met het VLOC én Ministerie van Defensie één van de SeaKing toestellen zijn definitieve ‘rustplaats’ zal krijgen hier op de luchthaven. Dat de SeaKing hét icoon bij uitstek is geweest gedurende decennia  inzake reddingsoperaties op zee hoeft niet herhaald te worden. Naast een mooie publiekstrekker, zijn wij ook zeer opgetogen dat dit toestel in de toekomst zijn diensten nu zal kunnen bewijzen voor de  vele studenten binnen de  luchtvaartopleiding. Het past perfect in onze strategie om naast onze hoofdactiviteiten als luchthaven ook nevenactiviteiten zoals bijvoorbeeld luchtvaartopleidingen en onderzoek te promoten en verder te ontwikkelen binnen de site van de luchthaven.  Het VLOC en VIVES zijn dan ook ideale partners hiervoor en wij juichen de verdere ontplooiing en professionalisering hiervan toe. “ volgens Eddy Myngheer, Business Unit Manager Luchthaven Oostende-Brugge.

Grootste luchtvaartcampus
“Het VLOC is het kloppend hart op de grootste luchtvaartcampus van ons land. Het opleidingscentrum grenst aan de tarmac van de luchthaven van Oostende-Brugge en is omringd door de pilotenschool Ostend Air College (OAC), het gloednieuwe North Sea Aviation Center (NSAC), Noordzee Vliegclub en Noordzee Helikopters Vlaanderen (NHV). Dit bezorgt ons een unieke positie als opleidingscentrum. In combinatie met onze reeds jarenlange unieke opleidingen in het centrum, zijn wij klaar voor het uitbreiden van onze activiteiten. Dankzij de prachtige samenwerking met Defensie is dit het ideale startschot.” zegt Geert Keirens, afgevaardigd bestuurder van het VLOC.


Praktisch
VLOC: Nieuwpoortsesteenweg 945C, 8400 Oostende
www.vloc.eu
Contact: Angélique Heynen – Coördinator – angelique.heynen@vloc.eu – +32 470 70 62 55


Categorieën: Uncategorized