HR Newsflash! VLOC is hiring!

Het VLOC is op zoek naar twee toffe mensen om het VLOC-team te versterken!
 
Wij zoeken een werkstudent – bediende voor het onthaal & allround administratieve taken. Daarnaast bieden wij ook een stageplaats aan een veelzijdige student.
 
Ben jij een multitasker eersteklas? Ga je als problemsolver door het leven?
 
Aarzel dan niet en bekijk de volledige vacature hieronder.

Klik hier voor de stagevacature.

Klik hier voor de vacature voor onthaal & administratief medewerker.

SeaKing RS-05 als lesmateriaal naar VLOC te Oostende

Op dinsdag 26 maart 2019 zal de Oostendenaar kunnen genieten van een uniek zicht: toch nog een SeaKing in het luchtruim van de mooiste Stad aan Zee. Het VLOC (Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum te Oostende) en zijn partners hebben namelijk een unieke samenwerking met Defensie. Het opleidingscentrum ontvangt de SeaKing RS-05 als educatief materiaal voor hun studenten Vliegtuigtechniek.

Het VLOC – Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum te Oostende – opende zijn deuren in juni 2007. Het is de thuisbasis voor de bacheloropleiding Luchtvaart van VIVES Hogeschool, secundair onderwijs Vliegtuigtechnieken van Petrus & Paulus West en de volwassenopleiding van de VDAB Aspirant Vliegtuigonderhoudstechnicus. De opleidingen zorgen samen voor een 200-tal studenten Vliegtuigtechniek te Oostende.


Fotocredits: Kim Vanbesien Fotografie ©

Naast deze opleidingen is het VLOC ook the place to be voor alle luchtvaartgerelateerde events en projecten ter ondersteuning van de MRO-sector (Maintenance, Reapair and Overhaul). Zoals bijvoorbeeld gisteren nog de unieke jobbeurs “Aerojobs”, de jobbeurs voor luchtvaarttechnici van de toekomst. De jobbeurs komt tot stand dankzij het Vlaams – Nederlands Interregproject “Educavia – Education for Aviation” en mocht gisteren meer dan 350 studenten en werkzoekenden samenbrengen met de gespecialiseerde bedrijven uit deze niche-sector.

The Black Beauty
De SeaKing RS-05 word ook wel “the black beauty” genoemd. Gebouwd in het jaar 1976 kende het zijn eerste vlucht in juni van datzelfde jaar. De basis van Koksijde mocht hem in ontvangst nemen in november 1976. Sinds 2001 draagt dit toestel met trots de Belgische kleuren op zijn herkenbaar zwarte body. Na een prachtige carrière van 43 jaar mag hij effectief op pensioen gaan te Oostende. De SeaKings vlogen in totaal 60.000 vlieguren en redde 1.757 personen in 3309 reddingsacties. De SeaKing RS-05 zal nu de luchtvaartstudenten in Oostende en ver daarbuiten inspireren om hun carrière uit te bouwen in deze boeiende sector.

Samenwerking luchthaven
“De Luchthaven van Oostende-Brugge is bijzonder blij dat dankzij de uitstekende samenwerking met het VLOC én Ministerie van Defensie één van de SeaKing toestellen zijn definitieve ‘rustplaats’ zal krijgen hier op de luchthaven. Dat de SeaKing hét icoon bij uitstek is geweest gedurende decennia  inzake reddingsoperaties op zee hoeft niet herhaald te worden. Naast een mooie publiekstrekker, zijn wij ook zeer opgetogen dat dit toestel in de toekomst zijn diensten nu zal kunnen bewijzen voor de  vele studenten binnen de  luchtvaartopleiding. Het past perfect in onze strategie om naast onze hoofdactiviteiten als luchthaven ook nevenactiviteiten zoals bijvoorbeeld luchtvaartopleidingen en onderzoek te promoten en verder te ontwikkelen binnen de site van de luchthaven.  Het VLOC en VIVES zijn dan ook ideale partners hiervoor en wij juichen de verdere ontplooiing en professionalisering hiervan toe. “ volgens Eddy Myngheer, Business Unit Manager Luchthaven Oostende-Brugge.

Grootste luchtvaartcampus
“Het VLOC is het kloppend hart op de grootste luchtvaartcampus van ons land. Het opleidingscentrum grenst aan de tarmac van de luchthaven van Oostende-Brugge en is omringd door de pilotenschool Ostend Air College (OAC), het gloednieuwe North Sea Aviation Center (NSAC), Noordzee Vliegclub en Noordzee Helikopters Vlaanderen (NHV). Dit bezorgt ons een unieke positie als opleidingscentrum. In combinatie met onze reeds jarenlange unieke opleidingen in het centrum, zijn wij klaar voor het uitbreiden van onze activiteiten. Dankzij de prachtige samenwerking met Defensie is dit het ideale startschot.” zegt Geert Keirens, afgevaardigd bestuurder van het VLOC.


Praktisch
VLOC: Nieuwpoortsesteenweg 945C, 8400 Oostende
www.vloc.eu
Contact: Angélique Heynen – Coördinator – angelique.heynen@vloc.eu – +32 470 70 62 55


Internationaal luchtvaarttechniekproject Educavia uit Oostende blaast eerste kaarsje uit

“In 2019 onderwijs en bedrijfsleven nog sterker verbinden”

Educavia, het Vlaams-Nederlandse project voor de promotie van de luchtvaarttechnische opleidingen en de luchtvaarttechnieksector in het algemeen, blikt na het eerste werkingsjaar ambitieus vooruit: “We willen het onderwijs en het bedrijfsleven nog dichter bij elkaar brengen”, zegt Geert Keirens, afgevaardigd bestuurder VLOC.

Vorig jaar nam Educavia1 , een Europees Interreg project onder leiding van hetVlaams Luchtvaart Opleidingscentrum (VLOC) in Oostende, een blitse start. Al in het eerste werkingsjaar kon het uitpakken met een primeur – de grootste vliegtuigmotor ooit voor opleidingsdoeleinden in België – en tijdens de Voka Open Bedrijvendag van 7 oktober 2018 was de opkomst bijna dubbel zo hoog als verwacht. “We mogen trots zijn op ons eerste werkingsjaar, waarin we konden rekenen op veel  belangstelling, ook door de eigen Educavia-events die we opgezet hebben, zoals AeroJobs, een jobbeurs voor luchtvaarttechnici waarop we experten en scholieren uit heel Vlaanderen en Brussel in Oostende mochten ontvangen”, blikt Geert Keirens tevreden terug.

Ambities op scherp

Educavia, dat voor drie jaar Europese steun krijgt, stelt daarom de ambities voor 2019 nog wat bij. “De eerste bijeenkomst van de MRO-sector (Maintenance, Repair & Overhaul) met het onderwijs was veelbelovend, dat krijgt zeker een vervolg in 2019. Daarnaast zetten we verder in op innovatieve toepassingen, zoals het 3D-printen van vervangstukken of het uitbouwen van een examencentrum voor vliegtuigonderhoud. Tot slot willen we in september, ongeveer halverwege de driejarige steunperiode, alle stakeholders en zowel de Vlaamse als Nederlandse spelers in de markt samenbrengen voor een heus Educavia Event”, zegt Geert Keirens. “Daarmee zetten we Educavia en haar doelstellingen extra in de verf; onderwijs, bedrijven en andere belanghebbenden uit Vlaanderen en Nederland bij elkaar brengen om de luchtvaarttechnische sector te versterken en nog beter op de kaart te zetten.”

1 Educavia is één van de projecten die gefinancierd worden binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland. De Europese Commissie stelt via het Interreg-programma 2014-2020 ruim 152 miljoen euro ter beschikking uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling voor grensoverschrijdende samenwerking, die innovatie en duurzame ontwikkeling in de grensregio versterkt en bevordert. Hiervoor werd door een partnerschap van Vlaanderen en Nederland en de 5 Vlaamse en de 3 zuidelijke Nederlandse provincies een programma ontwikkeld om te investeren in slimme, duurzame en inclusieve groei.
Meer info: www.grensregio.eu

VLOC NY Event


24 januari 2019 heeft het VLOC samen met haar partners en genodigden uit de MRO sector terug geblikt op een mooi 2018 en geklonken op een succesvol 2019.

Hieronder enkele sfeerbeelden van deze geslaagde avond!

📸 Kim Vanbesien Fotografie

 

VLOC NY Event
Copyright: Kim Vanbesien Fotografie
« 1 van 124 »


 

AeroJobs 25 maart @VLOC


Wat is het?

Aerojobs is een jobbeurs die studenten en afgestudeerden vliegtuigtechniek samenbrengt met bedrijven actief in de MRO-sector (Maintenance, Repair & Overhaul) of gerelateerd aan de Luchtvaartsector.

Het dagprogramma begint al ’s morgens met een sessie “Solliciteren: de do’s & don’ts”, aangevuld met een infosessie van Aviato.
’s Namiddags is de effectieve jobbeurs, waarbij we de infostanden tussen de vliegtuigen in de loods van het VLOC plaatsen.

We zorgen natuurlijk ook voor een gezellige bar, waar toekomstige werknemers en werkgevers een informele babbel kunnen slaan.

Om het programma interactief te houden, organiseren we in de namiddag ook enkele Q&A sessies voor studenten / werkzoekenden met luchtvaartprofessionals.

Deelname is volledig gratis, registratie is wel verplicht.

Wie organiseert het?

VLOC – Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum, de Hogeschool VIVES en Aviato
Aerojobs komt tot stand dankzij de financiële steun aan het Europees project “Educavia” van Interreg Vlaanderen-Nederland & EFRO – Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling

Voor wie?
-Laatstejaarsstudenten secundair en hoger onderwijs Vliegtuigtechnieken
-Werkzoekenden met de nodige opleidingen en/of attesten in Vliegtuigtechnieken
-Bedrijven actief in de MRO-sector en alle luchtvaart (technische) bedrijven

Wanneer?
25 maart 2019 van 10u30 tot 16u

Waar?
VLOC – Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum
Nieuwpoortsesteenweg 945C
8400 Oostende

Meer info


 

Opleiding Rolls Royce Trent 500


Onze VDAB studenten zijn begonnen aan hun labo-oefening op de Rolls Royce Trent 500 motor van een Airbus 340-600. De studenten zijn bezig aan hun opleiding als Aspirant Vliegtuigonderhoudstechnicus en werken aan verschillende toestellen tijdens hun opleiding.

De motor is afkomstig van een Airbus 340-600, één van de grotere passagiersvliegtuigen. De Rolls Royce Trent 500 weegt 5.000 kilo, is 4 meter lang en heeft een diameter van 2.7 meter. Dit maakt het de grootste motor ooit die voor leerdoeleinden gebruikt werd. Dankzij de Vliegtuigontmantelaar Aerocircular kunnen de studenten enkele weken oefenen op deze motor, voor deze volledig word ontmanteld en gerecycleerd.


 

Nieuwe VLOC website


Welkom,

Met veel plezier en een klein beetje trots, meldt het Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum u graag dat de nieuwe website een feit is!

Via onze vernieuwde site hopen wij u te voorzien van informatie over het VLOC en haar activiteiten. De website is sneller en toegankelijk voor elk toestel, op deze manier kunnen uw vragen waar dan ook beantwoord worden.

Neem gerust een kijkje en laat ons weten wat u er van vindt!